Chip je kat

Hoe wordt een kat gechipt?

Als een kat wordt gechipt krijgt hij een chipje tussen de schouderbladen aangebracht. De chip is niet groter dan een rijstkorrel en wordt ingebracht met een injectienaald. Chippen doet geen pijn. Sommige katteneigenaren willen echter dat de kat niets voelt. In dat soort gevallen kan een kat verdoofd worden.

Wat gebeurt als een kat vermist is?

Als een kat gechipt is draagt hij een uniek nummer met zich mee. Dit nummer staat genoteerd in de chip en is geregistreerd in de Nederlandse Databank Gezelschapdieren. Hier worden alle gegevens van gechipte huisdieren verzameld. Als een kat gevonden wordt kan een dierenarts of asiel met een scanner de kat scannen. De scanner staat in contact met de databank en haalt zo de gegevens van de katteneigenaar op. Zo worden de eigenaar en kat met elkaar herenigd.

Waarom een chip?

  • Een kat wordt sneller teruggevonden als hij gechipt is
  • Een kat die meegaat op vakantie moet gechipt zijn

Prijs chippen kat

Uw kat wordt gechipt bij de dierenarts. Behalve de kosten van het chippen betaalt u ook voor het consult. De gemiddelde prijs voor het chippen inclusief consult is € 50. Heeft u een kattenverzekering? Dan betaalt u alleen de consultkosten en is de chip gratis. Sommige verzekeraars betalen ook het consult. Is uw kat niet verzekerd? Vergelijk hier kattenverzekeringen »