Wat is de beste kattenverzekering?

Wat de beste kattenverzekering is kunt u lezen in onze kattenverzekering vergelijker. Onderstaande tips helpen u ook bij het maken van de juiste keuze.

Tips voor het kiezen van de beste kattenverzekering

Als u op zoek bent naar de beste kattenenverzekering let dan op het volgende:

 • Welke behandelingen worden vergoed?
  De basisdekking van bijna alle verzekeraars vergoeden bv. geen aandoeningen aan de geslachtsorganen. Dit komt omdat dit zeer dure behandelingen zijn.
 • Maximale vergoeding per jaar
  Goedkope verzekeringen hebben doorgaans een lagere maximale vergoeding per jaar. Als u een oudere kat heeft is het prettig om een hogere maximale vergoeding te hebben. Dit komt omdat zij doorgaans vaker ziek zijn.
 • Wat betaalt u aan eigen bijdrage?
  De eigen bijdrage kan op 2 manieren verekend worden:

  1. Percentage als eigen bijdrage: bij de kattenverzekeringen van Proteq of Ohra betaalt u een vast percentage van de factuur. Bij Proteq is dit 19% en bij Ohra 20%. Stel dat u een factuur van € 100 heeft en de eigen bijdrage is 19%. Dan betaalt u € 19 van de factuur zelf.

  2. Vast bedrag als eigen bijdrage: bij Petplan betaalt u een vast bedrag. U kunt kiezen uit € 17,50, € 12,50 of € 7,50 per behandeldatum. Dit houdt dus in dat u bij elk bezoek aan de dierenarts deze eigen bijdrage betaalt. U kunt dus geen rekeningen opsparen. De standaard eigen bijdrage is € 17,50. Kiest u voor een lagere eigen bijdrage dan stijgen de kosten van uw maanpremie. Bij een eigen bijdrage van € 12,50 stijgt uw maandpremie met € 2 en bij een eigen bijdrage van € 7,50 met € 4. Let op: de eigen bijdrage geldt meestal niet of is lager voor aanvullende verzekeringen. Dit komt omdat u hier extra premie voor betaalt.

  Afhankelijk van uw persoonlijke situatie kan het ene beter zijn dan het andere.
 1. tip dierendokter

  Ontdek wat de beste kattenverzekering is!

  Vergelijk de verzekeraars en ontdek wat de beste kattenverzekering is.

  kattenverzekeringen vergelijken button