Wat is de goedkoopste kattenverzekering?

Wat de goedkoopste kattenverzekering is kunt u lezen in onze kattenverzekering vergelijker. Onderstaande tips helpen u ook bij het maken van de juiste keuze.

Tips voor het kiezen van de goedkoopste kattenverzekering

Als u op zoek bent naar de goedkoopste kattenverzekering let dan niet alleen op de prijs. De volgende punten zijn ook belangrijk:

 • Welke behandelingen worden vergoed?
  Een verzekering kan erg goedkoop lijken, maar als deze weinig vergoedt heeft u er niets aan. De basisdekking van bijna alle verzekeraars vergoeden bijvoorbeeld geen aandoeningen aan geslachtsorganen. Dit komt omdat dit zeer dure behandelingen zijn.
 • Wat is de maximale vergoeding per jaar?
  Goedkope verzekeringen hebben doorgaans een lagere maximale vergoeding per jaar. Als u een oudere kat heeft is het prettig om een hogere maximale vergoeding te hebben. Dit komt omdat zij doorgaans vaker ziek zijn.
 • Wat betaalt u aan eigen bijdrage?
  De eigen bijdrage kan op 2 manieren verekend worden:

  1. Percentage als eigen bijdrage: bij de kattenverzekeringen van Proteq of Ohra betaalt u een vast percentage van de factuur. Bij Proteq is dit 19% en bij Ohra 20%. Stel dat u een factuur van € 100 heeft en de eigen bijdrage is 19%. Dan betaalt u € 19 van de factuur zelf.

  2. Vast bedrag als eigen bijdrage: bij Petplan betaalt u een vast bedrag. U kunt kiezen uit € 17,50, € 12,50 of € 7,50 per behandeldatum. Dit houdt dus in dat u bij elk bezoek aan de dierenarts deze eigen bijdrage betaalt. U kunt dus geen rekeningen opsparen. De standaard eigen bijdrage is € 17,50. Kiest u voor een lagere eigen bijdrage dan stijgen de kosten van uw maanpremie. Bij een eigen bijdrage van € 12,50 stijgt uw maandpremie met € 2 en bij een eigen bijdrage van € 7,50 met € 4. 

  Afhankelijk van uw persoonlijke situatie kan het ene beter zijn dan het andere.
 1. tip dierendokter

  Ontdek wat de goedkoopste kattenverzekering is!

  Vergelijk de verzekeraars en ontdek wat de goedkoopste kattenverzekering is.

  kattenverzekeringen vergelijken button